Το μυστήριο της βάπτισης και τι πρέπει να κάνετε για να μείνει αξέχαστο PDF Εκτύπωση E-mail

Αφού πήρατε την απόφαση ότι είναι ώρα να βαπτιστεί το νέο μέλος της οικογένειας πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα  για να είναι όλα πιο εύκολα.

1)Πρώτα απ΄ όλα  πρέπει να βρείτε σε ποιο ναό  θέλετε να γίνει η βάπτιση και να κλείσετε ημέρα και ώρα τέλεσης του μυστηρίου με τον ιερέα.

2)Αν θέλετε μετά τη βάπτιση να κάνετε τραπέζι στους καλεσμένους πρέπει να επισκεφθείτε κάποιους χώρους  ώστε να βρείτε το κατάλληλο για τη περίσταση. Ο χώρος πρέπει να επιλεγεί με βασικό κριτήριο ότι αφορά βάπτιση και όλοι θα είναι με εντελώς διαφορετική διάθεση απ΄ ότι  στο γάμο.

3)Υπολογίζετε τους καλεσμένους που θα είναι στη βάπτιση, αφού είναι απαραίτητο για να κλείσετε το χώρο για τους καλεσμένους αλλά και τις μπομπονιέρες, γλυκά που θα δώσετε στην εκκλησία .

4)Επιλογή μπομπονιέρας και κουφέτων που θα τη συνοδεύουν. Αν θέλετε όλα να είναι ομοιόμορφα τότε καλό θα ήταν να μιλήσετε με το νονό/ά ώστε να δημιουργήσετε από κοινού ένα θέμα.

5) Στολισμός εκκλησίας και του χώρου που έχετε επιλέξει. Θα πρέπει να ρωτήσετε την εκκλησία αν επιτρέπει τους στολισμούς στο ναό ή τη κολυμπήθρα. Αν  πάρετε θετική απάντηση από το ναό τότε ακολουθείτε το θέμα που έχετε επιλέξει.

6)Βρείτε ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για το νονό/ά.